Programma

Inhoud van de stage

In het AVL bieden we deze stage aan als onderdeel van de differentiatie perioperatief in het UMCU. In de dagelijkse praktijk word je begeleid door de stage-opleider van het AVL en krijg je supervisie en begeleiding van alle leden van de opleidingsgroep.

Aan de slag
Het doel van deze stage is het vergroten van jouw anesthesiologische vaardigheden op het gebied van oncologisch chirurgische ingrepen.

Dit zijn bijvoorbeeld getunnelde thoracale epiduralen, wakker flexibele intubaties, dubbel lumen tubes en loko-regionale technieken. Aan bod komen ook innovaties en inzichten met betrekking tot anesthesie en cancer recurrence.

Daarnaast leer je het MDO voorzitten waarin hoog risico patiƫnten centraal staan. Hier worden de mogelijkheden voor perioperatieve optimalisatie besproken. Zo kun jij je algemene competenties op het gebied van samenwerking in een multidisciplinair team verder optimaliseren. Tegelijkertijd doe je kennis op van de meest optimale behandeling op basis van de medische conditie van de patiƫnt.

Eigen invulling
In 4 tot 8 maanden vergroot je jouw ervaring van anesthesiologie binnen het oncologisch werkveld. In deze periode volg je daarom altijd een blok anesthesie bij hoofd-halschirurgie en een blok onco-abdominale chirurgie. Het laatste blok vul je in overleg met de opleider in. Anesthesie bij de longchirurgie behoort ook de mogelijkheden.

Over de afdeling
De afdeling anesthesiologie bestaat uit 29 medewerkers, waaronder 9 algemeen anesthesiologen, 6 anesthesiologen-pijnartsen en 9 anesthesioloog-intensivisten. Binnen onze vakgroep Anesthesiologie, intensive care en pijnbestrijding ligt de focus op de algemene anesthesiologie in de differentiatie perioperatief. Onze expertise richt zich onder andere op de moeilijke luchtweg, grote abdominale ingrepen en longchirurgie met een longventilatie.

Wetenschappelijk onderzoek
Tijdens de differentiatiestage is onderzoek een belangrijke manier om verdieping te bereiken. Op de afdeling besteden we hier veel tijd aan. Als differentiant in het AVL werk je daarom mee aan het onderzoek en leer je hoe je dit zelf organiseert en initieert.