Doe kennis en ervaring op met perioperatieve oncologie én leer werken in een multidisciplinaire setting.

Anesthesiologie Prtscr Video
123

Verdiepingsstage oncologische anesthesiologie (4-8 maanden)

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarin je jouw anesthesiologische vaardigheden op het gebied van oncologisch chirurgische ingrepen kunt vergroten? In het AVL bieden we een differentiatiestage oncologische anesthesiologie aan. In 4 tot 8 maanden doe jij kennis en ervaring op met perioperatieve oncologie én leer je werken in een multidisciplinaire setting.

Wat kun je verwachten?
Tijdens je stage ga je zowel praktisch als inhoudelijk aan de slag. De nadruk ligt op het leren herkennen van patiënten met een verhoogd perioperatief risico, maar ook op het opstellen van een gepersonaliseerd behandelplan voor deze patiënten. Dit is inclusief perioperatieve optimalisatie in een multidisciplinaire setting.

In het kort

- De kans om inzicht te krijgen in de verschillende oncologische behandelingen en de complicaties ervan. 

- Ervaring opdoen met de moeilijke luchtweg bij hoofdhalspatiënten inclusief wakker flexibele intubatie.

- Ervaring met getunnelde thoracale epiduralen uitbreiden.  

- Deel uitmaken én leren voorzitten van het MDO waarin hoogrisicopatiënten met een operatie-indicatie besproken worden.

- De mogelijkheid om een keuzestage Pijn en Palliatieve Geneeskunde te volgen, als onderdeel van de differentiatie tot anesthesioloog-pijnspecialist.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met Bart Schieveld of Lenie Hulshoff via het secretariaat van de vakgroep: anesthesiologie@nki.nl.