Ben jij geïnteresseerd in neuro-oncologie? Volg dan je verdiepingsstage in het AVL. Dit is dé plek om meer te leren over up-to-date behandelmethoden in het oncologisch werkveld.

AVL academie leren
123

Verdiepingsstage neuro-oncologie

In het AVL leiden we aios neurologie op die zich willen verdiepen in neuro-oncologie. Tijdens deze verdiepingsstage zie je een breed scala aan patiënten met diverse tumortypen en uiteenlopende neurologische complicaties. Ook doe je veel ervaring op met moleculair gerichte behandelingen en immunotherapie.

Veel praktijkervaring

  • Het AVL is een toonaangevend expertisecentrum voor immunotherapie. In je stage krijg je daarom te veel maken met deze innovatieve behandeling. Ook is het AVL een expertisecentrum voor gliomen en vindt wekelijks een second opinion-poli plaats voor patienten met hersentumoren.
  • Je ziet een uitgebreid scala aan ziektebeelden, zoals metastasen van melanomen, long- en mammacarcinomen, primaire hersentumoren en neurologische complicaties van oncologische behandelingen.
  • In het AVL is multidisciplinaire behandeling van oncologische patienten zeer belangrijk. Als aios neurologie maak je wekelijks deel uit van besprekingen waarin we beleidsbeslissingen nemen ten aanzien van patienten met complexe neuro-oncologische aandoeningen.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Ben je benieuwd naar deze opleiding? Bekijk de inhoud van de stage of neem contact op met de opleider: Dieta Brandsma: d.brandsma@nki.nl voor meer informatie.

Team Neurologie
Ik heb geleerd hoeveel een neuroloog kan bijdragen aan de behandeling van oncologische patiënten. Dat had ik van tevoren niet verwacht.
Hinke van Thuijl, aios neurologie