Vergroot je kennis en ervaring in de diagnostiek en behandeling van psychiatrische problemen bij oncologische patiënten.

immuun
123

Stage Ziekenhuispsychiatrie en psychosociale oncologie (6 maanden)

De stage Ziekenhuispsychiatrie en psychosociale oncologie in het AVL is een stage binnen de volwassenenpsychiatrie.

Wat kun je verwachten?
In het AVL behandelen we alleen oncologische patiënten. Als gevolg van de ziekte en de behandeling van kanker kan er een breed scala aan psychiatrische problemen optreden, variërend van angst en somberheid tot neuropsychiatrische ontregeling door bijvoorbeeld medicatie of hersenmetastasen. Tijdens deze stage ga je aan de slag in een hooggespecialiseerd ziekenhuis met zeer toegewijde en toegankelijke collega’s, waar je als psychiater in opleiding leert om gezamenlijk de best mogelijke zorg voor elke individuele patiënt te leveren. Ook vergroot je je psychotherapeutische vaardigheden bij existentiële angst en andere psycho-oncologische problemen.

In het kort

- Werk 6 maanden lang op het grensvlak tussen psychiatrie en palliatieve zorg, in nauwe samenwerking met oncologische en psychosociale behandelaars.

- Verdiep je in de ziekenhuispsychiatrische diagnostiek en behandeling van complexe patiënten, vaak met ernstige neuropsychiatrische problematiek.

- Krijg de mogelijkheid om door jouw interventies de symptoomlast te verminderen en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.
- Leer om naast farmacotherapie ook (kleinere en grotere) psychotherapeutische interventies in je (klinische) consulten toe te passen.

- Maak kennis met de rol van de psychiater in besluitvorming rond het levenseinde.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met Froukje de Vries via het secretariaat: secrint-psychiatrie@nki.nl of 020 512 7836.