Inhoud van de stage

De opleiding tot Ziekenhuisapotheker in het AVL duurt 4 jaar. In deze tijd ontwikkel je jezelf als multidisciplinair professional met veel kennis en kunde op het gebied van geneesmiddelenbehandeling.

Aan de slag
Na een inwerktraject afgestemd op je eerder opgedane ervaring ga je meteen aan de slag. Tijdens de opleiding komen alle facetten van de ziekenhuisfarmacie aan de orde. Je richt je bijvoorbeeld op klinisch- onderzoek, leert doseeradvies geven voor geneesmiddelen op basis van bioanalyse en geeft voorlichting aan artsen en patiënten over correct en veilig geneesmiddelgebruik. Gedurende de gehele stage neem je zelfstandig deel aan multidisciplinaire overleggen (MDO’s) en geef je dagelijkse leiding aan diverse afdelingen van de apotheek. Na afloop van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig als ziekenhuisapotheker te kunnen functioneren.

Over de afdeling
De ziekenhuisapotheek in het AVL is een vooruitstrevende afdeling waar 5 ziekenhuisapothekers werkzaam zijn. We hebben een GLP-gecertificeerd laboratorium voorzien van alle moderne bio-analytische technieken. We beschikken over een GMP-gecertificeerde productieafdeling (incl. een faciliteit voor productie van biotechnologische geneesmiddelen) en een afdeling voor distributie van experimentele geneesmiddelen (GDP). Ook hebben we als afdeling een volwaardige opleidingserkenning. Bij ons word je daarom opgeleid als allrounder. Na je opleiding kun je dus zowel in de oncologie als in een regulier ziekenhuis aan de slag. 

Wetenschappelijk onderzoek
Onderzoek doen staat centraal in het AVL. In het ziekenhuis lopen altijd talloze onderzoeken, waar je als aios aan kunt bijdragen. De apotheek heeft tevens een grote eigen onderzoekslijn. Tijdens je opleiding krijg je daarom veel tijd voor wetenschappelijke ontwikkeling. Je mag hiervoor te allen tijde gebruik maken van de bibliotheek, de wetenschappelijke administratie en de onderwijsfaciliteiten in het AVL.