Word opgeleid tot een onmisbare schakel tijdens operaties van oncologiepatiënten.

operatiekamer chirurgen
123

Opleiding operatieassistent

Tijdens de opleiding operatieassistent leer je hoe je patiënten optimaal verzorgt. Voor, tijdens en na de operatie. Dit doe je samen met het team, waar ook de operateur, medisch specialist en anesthesiemedewerker deel vanuit maken. Als operatieassistent heb je onder andere stalen zenuwen, een praktische instelling en goed technisch inzicht nodig. Iets voor jou? Lees dan vooral verder.

Wat kun je verwachten?

In je opleiding maak je kennis met alle werkzaamheden rondom de operaties van oncologiepatiënten. Je leert de operatiekamer bedrijfsklaar maken en assisteert de operateur. Tijdens de theoriefase verdiep je je in verschillende oncologische specialismen, en krijg je les in anatomie/fysiologie, medisch rekenen en ziekteleer. Dit maakt de opleiding tot operatieassistent dan ook zeer divers en uitdagend.

In het kort
- Een opleiding waarbij je in bijna 3 jaar tijd wordt opgeleid tot een operatieassistent met veel kennis van oncologische operaties.
- De ideale combinatie tussen werken en leren: direct na de start van de opleiding ga je al in de praktijk aan de slag. De opgedane theorie zie je daardoor meteen terug op de werkvloer.
- Omdat het AVL alleen oncologiepatiënten behandelt, zie je veel patiënten die voor een complexe aandoening komen. Je assisteert daarom operaties die je elders niet of nauwelijks ziet.

Goed om te weten
Deze opleiding kan alleen gevolgd worden als er een formatieplaats beschikbaar is. Heb jij interesse? Kijk op werkenbijavl.nl voor vacatures. 

Waarom het AVL?
Je kiest voor het Antoni van Leeuwenhoek als je meer wilt leren over oncologie. Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Ben je benieuwd naar deze opleiding? Bekijk dan ook het programma of neem contact op met de AVL Academie voor meer informatie.