Maak uitgebreid kennis met de moleculaire diagnostiek binnen het oncologisch werkveld.

Algemeen Klinisch Laboratorium: onderzoeken
123

Klinisch moleculair bioloog in de pathologie (24 maanden)

Het AVL is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut van Nederland. Tijdens de opleiding Klinisch moleculair bioloog in de pathologie (KMBP) doe je in 24 maanden ervaring op met complexe oncologische diagnostiek, die je vanwege ons specialistische karakter nergens anders kunt opdoen.

Wat kun je verwachten?
Als KMBP’er in opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn voor de analyse, interpretatie en rapportage van moleculaire diagnostiek in de pathologie. Je komt in aanraking met een breed palet aan thema’s en technieken, en werkt nauw samen met pathologen en andere clinici op onze afdeling. Als KMBP’er in het AVL speel je daarom een belangrijke rol in een zeer innovatief en uitdagend werkveld.

In het kort

- Tijdens de opleiding word je betrokken bij innovatieve en complexe diagnostiek zoals de interpretatie van whole genome sequencing data en PTO’s (primaire tumor onbekend).

- Je neemt actief deel aan het moleculaire tumor board (MTB) en zoekt de samenwerking met klinische genetica regelmatig op.
- Je leert analyses voor therapiekeuze testen en therapieresistente mechanismen inzetten. Integratie van tumor- en kiembaananalyse is hierbij een belangrijk onderdeel.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. De moleculaire diagnostiek in het AVL is van hoog niveau en zeer complex. Mede hierdoor doen we veel klinische trials. In het AVL bieden we kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met Tom van Wezel via het secretariaat van de afdeling: pftdna@nki.nl of 020-5122757.

DOO Workshop
“De KMBP-opleiding heeft een wereld geopend naar een veelzijdig en uitdagend vakgebied dat altijd in beweging is en waar ik dagelijks veel voldoening uit haal.
Linda Bosch Klinisch Moleculair Bioloog i.o.