Inhoud van de stage

Inhoud van de stage
Binnen deze stage is er veel ruimte voor eigen invulling. Afhankelijk van de gekozen thema’s wordt iedere week een dag gereserveerd voor macroscopie en eventueel cytologie. De andere dagen staan in het teken van MDO’s en (digitale) microscopie van de gekozen aandachtsgebieden.

Deze aandachtsgebieden zijn:  

1. Dermatopathologie (vnl. melanocytair)
2. Endocriene pathologie (vnl. schildklier)
3. Gastrointestinale pathologie
4. Gynecologische pathologie
5. Hoofd-hals pathologie
6. Long en thorax pathologie
7. Mammapathologie
8. Urogenitale pathologie
9. Weke delen pathologie

Aan de slag
Na een kort introductietraject ga je meteen aan de slag. In het AVL werken we met hele korte lijnen naar de kliniek, voor zowel dagelijkse als complexe diagnostiek. Onderling heerst er een fijne sfeer, en krijg je veel ruimte voor ontwikkeling. Je woont wekelijks multidisciplinaire overleggen bij, waarin je een actieve rol aanneemt. Door de enorme diversiteit binnen de oncologie is het werk zeer gevarieerd en werk je nauw samen met ervaren medisch specialisten op expertniveau. Tevens leer je veel over de behandelingsconsequenties, conventioneel en innovatief.

Over de afdeling
De afdeling Pathologie in het AVL valt binnen het cluster Diagnostische Oncologische Disciplines (DOD). Dit cluster wordt gevormd door een samenwerking met o.a. de afdelingen Algemeen Klinisch Laboratorium, Radiologie, Polikliniek Familiare Tumoren en Klinische Fysica. De missie van onze afdeling is om zoveel mogelijk relevante informatie op te halen uit zo weinig mogelijk weefsel, cellen en DNA. Het doel? De beste behandeling op maat voor iedere patiënt. We streven hiernaar samen met 90 medewerkers, waaronder 16 pathologen, 4 moleculair biologen en 2 fellows.

Wetenschappelijk onderzoek
Op de afdeling wordt veel tijd besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Onze speerpunten zijn mamma-, colon-, long- en ovariumkanker, maar ook binnen de andere deelgebieden wordt actief onderzoek verricht. Als aios in het AVL heb je de unieke mogelijkheid om mee te werken aan het lopend onderzoek.