Inhoud van de stage

De differentiatiestages Klinische Oncologie en Geneesmiddelenproductie duren beide 1 jaar. In deze tijd ontwikkel je jezelf als multidisciplinair professional met veel kennis en kunde op het gebied van oncologische geneesmiddelenbehandeling.

Aan de slag
Na een gedegen inwerktraject, afgestemd op je eerder opgedane ervaring, ga je meteen aan de slag. Tijdens de opleiding komen alle facetten van de ziekenhuisfarmacie aan de orde. Je richt je bijvoorbeeld op klinisch-oncologisch onderzoek, leert doseeradvies geven voor oncolytica op basis van klinische bioanalyses en geeft voorlichting aan artsen en patiënten over correct en veilig geneesmiddelgebruik bij complexe oncologische aandoeningen. Gedurende de gehele stage neem je zelfstandig deel aan multidisciplinaire overleggen (MDO’s) en geef je dagelijkse leiding aan de cytostaticabereiding van de apotheek.

Over de afdeling
De ziekenhuisapotheek in het AVL is een vooruitstrevende afdeling waar 5 ziekenhuisapothekers werkzaam zijn. We hebben een GLP-gecertificeerd laboratorium voorzien van alle moderne bio-analytische technieken. We beschikken over een GMP-gecertificeerde productieafdeling (incl. een faciliteit voor productie van biotechnologische geneesmiddelen) en een afdeling voor distributie van experimentele geneesmiddelen (GDP).

Wetenschappelijk onderzoek
Onderzoek doen staat centraal in het AVL. In het ziekenhuis lopen altijd talloze onderzoeken, waar je als aios aan kunt bijdragen. De apotheek heeft tevens een grote eigen onderzoekslijn. Tijdens je opleiding krijg je daarom veel tijd voor wetenschappelijke ontwikkeling. Je schrijft onder meer een overzichtsartikel op gebied van klinische oncologie en mag hiervoor te allen tijde gebruik maken van de bibliotheek, de wetenschappelijke administratie en de onderwijsfaciliteiten in het AVL.