Programma

Leren en werken
Bij de AVL Academie geloven we dat je het meest leert door te doen. Daarom gaan theorie en praktijk altijd hand in hand. Het theoretisch gedeelte van je opleiding wordt verzorgd door de Amstel Academie, het praktische gedeelte volg je deels in het AVL en deels in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Je loopt voor deze opleiding dus zowel intern als extern stage.

De Vervolgopleiding IC-verpleegkunde kent verschillende leereenheden, waaronder Klinisch redeneren, Basis Cardiologie, Anesthesie, Beademing, Shock en hemodynamiek en hoog-complexe zorg. De opleiding bestaat uit 7 blokweken met verschillende toetsmomenten. Tijdens een voorwerkperiode van een maand maak je kennis met de IC-afdeling en het AVL. De praktijkperiode vindt grotendeels plaats op de IC-afdeling van het AVL en in het tweede deel van de opleiding ga je voor een langere tijd naar de IC-afdeling van het VUmc. Daarnaast volg je stages op een afdeling zoals Cardiac Care Unit, Anesthesie/Recovery of Spoedeisende Hulp.

Resultaat
Na afloop ontvang je een CZO-erkend diploma (NLQF niveau 6). Dit bewijst dat je patiƫnten kunt verplegen in een hoog-complexe situatie, waarbij er sprake is van instabiele en/of levensbedreigende situaties. Ook ben je gegroeid als mens en als zorgprofessional.

Meer over kwaliteit
Het leerklimaat binnen het AVL is prima, ik voel mij veilig om alles te bespreken. Onze IC biedt alle facetten om je klaar te stomen tot een volwaardig IC-verpleegkundige.
Rick van Soest volgde de opleiding tot IC-verpleegkundige