Doe veel ervaring op met geneesmiddelenonderzoek.

Medicijnen (1)
123

Verdiepingsstage klinische farmacologie

In het AVL bieden we derde- en vierdejaars studenten interne geneeskunde de mogelijkheid om een verdiepende stage te lopen op de afdeling Klinische Farmacologie. Hier vergroot je in 4 maanden je kennis, inzicht en ervaring op het gebied van de therapeutische toepassing en bijwerkingen van geneesmiddelen. Ook doe je onderzoek naar geneesmiddelen in de behandeling van patiënten.

Veel praktijkervaring
 - Tijdens de stage verricht je klinische en poliklinische werkzaamheden op het gebied van de Klinische Farmacologie. Je functioneert zowel als behandeld arts als consulent, waardoor je het werkveld vanuit verschillende perspectieven ervaart.
- Een diepgaande combinatie tussen theorie en praktijk, zodat je de inhoud direct kan toepassen in jouw werk.
- Ook krijg je te maken met hoogcomplexe zorg – volledig gefocust op de oncologie. Je leert samenwerken in een multidisciplinaire setting en doet ervaring op met innovatieve behandeltrajecten.

Ben je na 4 maanden overtuigd dat klinische farmacologie iets voor jou is? Dan is er een mogelijkheid om in het vijfde jaar van je opleiding door te stromen naar de differentiatiestage internist-klinisch farmacoloog.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met de opleider via het secretariaat van de afdeling Klinische Farmacologie: a.willemsma@nki.nl

De diverse facultatieve onderdelen binnen de opleiding maken het mogelijk om het opleidingsplan op individuele basis af te stemmen. Daarnaast biedt de balans tussen theorie en praktijk ruimte voor extra verdieping in interessante klinisch farmacologische vraagstukken
Alaa Embaby arts-onderzoeker klinische farmacologie en klinisch farmacoloog i.o.