Verdiep je in de dermato-oncologie tijdens een uitdagende stage in het AVL en LUMC.

Huidkanker, melanoom
123

Verdiepingsstage Dermato-oncologie (3 maanden)

Tijdens je verdiepingsstage Dermato-oncologie kun je je volledig focussen op het vergroten van jouw dermato-oncologische kennis. In een periode van 3 maanden doe je veel ervaring op met alle aspecten van het werkveld. De helft van deze stage vindt daarvoor plaats in het AVL, de andere helft in het LUMC.

Wat kun je verwachten?
De afdeling Dermatologie in het AVL richt zich met name op patiënten met huidkanker, complexe tumortypen en uiteenlopende dermatologische complicaties van de diverse kankerbehandelingen. Tijdens je stage op onze afdeling maak je deel uit van het dagelijks spreekuur. Diagnostiek en therapie bij complexe casussen en zeldzame cutane maligniteiten staat hierin centraal. In het LUMC verdiep je je in cutane lymfomen, huidkanker bij transplantatiepatiënten en (erfelijke) melanomen. Met deze combinatie die je waardevolle ervaring opdoen met complexe dermato-oncologische casussen.

In het kort

- Een gecombineerde stage in het AVL en LUMC. Hier houd je eigen spreekuren en participeer wekelijks in MDO’s.

- De mogelijkheid ruime kennis op te doen met het diagnosticeren en behandelen van cutane bijwerkingen van kankerbehandelingen.

- De mogelijkheid om te participeren in de spreekuren voor de confocale microscoop, T-VEC en PLC spreekuren met 3D total body fotografie met sequential dermoscopie.  

- De mogelijkheid om te participeren in het vismodegib-spreekuur.

Waarom het AVL?
Je kiest voor het AVL als je meer wilt leren over dermato-oncologie. Wij zijn een toonaangevend expertisecentrum voor o.a. immunotherapie en cutaan plaveiselcelcarcinoom. Daarnaast is het AVL één van de referentiecentra voor Merkelcelcarcinomen in Nederland. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut op het gebied van dermato-oncologie. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met dr. E.I. Plasmeijer, de stage-opleider van het AVL (e.plasmeijer@nki.nl) of dr. Remco van Doorn, stage-opleider van het LUMC (r.van_doorn@lumc.nl).