Volg je stage urologische oncologie in het AVL en maak de stap van aios naar supervisor.

Samenwerken
123

Stage urologische oncologie

In het AVL leiden we aios urologie op die zich willen verdiepen in de urologische oncologie. Tijdens deze differentiatiestage krijg je te maken met patiënten die lijden aan een breed scala aan urologische tumoren. Je doet veel ervaring op met conventionele en innovatieve behandelingen, chirurgie én multidiciplinair werken. Naast vakinhoudelijke kennis en operatieve vaardigheden, leer je de stap maken van AIOS naar supervisor. Zo word je écht voorbereid op de toekomst. 

De stage maakt onderdeel uit van de opleidingen urologie, clusters Leiden, Amsterdam en Utrecht. Aios uit andere clusters zijn eveneens van harte welkom.

Veel praktijkervaring

- Je ziet een breed scala aan oncologische ziektebeelden, in verschillende stadia: prostaat, blaas, nier, hoge urinewegen (pyelum/ureter), penis, testis en urachus.

- Het AVL is een toonaangevend expertisecentrum. Daarom zie je met name patiënten die komen voor een second opinion of overname behandeling.

- Je doet veel operatieve ervaring op. In het AVL doen we zo’n 350 prostatectomiën en 70 cystectomiën per jaar. Ook behandelen we jaarlijks ruim 85 nieuwe niercarcinoom patiënten.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Permanente Bijscholing VS ZA
Ontzettend leerzame stage door het brede aanbod van pathologie, gespecialiseerde poli’s en complexe ingrepen. De urologen bieden een veilig leerklimaat en vertrouwen je veel toe.
Aios urologische oncologie