Vergroot je kennis van de diagnostiek en behandeling van de meest voorkomende oncologische aandoeningen.

DD502978
123

Stage algemene heelkunde

In het AVL bieden we tweede- of derdejaars aios chirurgie de mogelijkheid om een stage oncologische chirurgie te volgen. In drie maanden vergroot je jouw kennis van de diagnostiek, behandeling en behandelresultaten van de meest voorkomende oncologische aandoeningen. De focus ligt hierbij op mammacarcinoom, melanoom,

en non-melanoom huidmaligniteiten en sarcoom. Ook maak je kennis met de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Veel praktijkervaring
- Het AVL is een toonaangevend expertisecentrum met zowel veel eerste analyses als second opinions. We zien jaarlijks ongeveer 700 nieuwe borstkankerpatiënten, 140 nieuwe sarcoompatiënten en 340 melanoompatiënten. 

- In drie maanden tijd krijg je uitgebreid de mogelijkheid om operatieve vaardigheden op te doen conform je opleidingsniveau. Gemiddeld sta je 4 á 5 dagdelen per week op de OK.

- Tijdens je stage speel je een actieve rol in verschillende multidisciplinaire overleggen (MDO’s). Je doet de voorbereiding, bent de voorzitter en beslist zo mee over de beste behandeling voor de patiënt.

- In het AVL krijg je te maken met zowel primaire als complexe zorg. Je maakt kennis met de lopende wetenschappelijke studies en vergaart een enorme hoeveelheid kennis over innovatieve oncologische chirurgie.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met de opleider via het opleidingssecretariaat.  

Klinische Lessen
Het AVL is dé plek om te leren over de meest recente wetenschappelijke oncologische ontwikkelingen. Hier breng je de opgedane kennis direct zelf in de praktijk!
Aios Algemene Heelkunde