Praktische informatie

Voor wie?
De opleiding is geschikt voor iedereen die werken en leren wil combineren. Het is hierbij belangrijk dat je je wilt verdiepen in medische techniek, maar omgang met mensen ook heel belangrijk vindt. Belangrijke eigenschappen zijn oplossingsgerichtheid, empathie en altijd op zoek zijn naar betere oplossingen. 

Daarbij moet je in het bezit zijn van minimaal een havo- of vwo-diploma. In je profiel moet je de vakken natuurkunde en wiskunde B gevolgd hebben. Heb je een mbo-opleiding niveau 4 gedaan? Dan kun je in aanmerking komen voor de opleiding, mits je kennis van wiskunde B en natuurkunde gelijk staat aan havoniveau.

Vrijstelling
Als je aantoonbare ervaring hebt met de onderwerpen die in het programma aan bod komen, kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling. De opleidingsadviseur kan je hier meer over vertellen.

Duur
34 maanden

Startdatum
Jaarlijks in september

Locatie
Praktijk: Antoni van Leeuwenhoek, Plesmanlaan 121, 1066 CX Amsterdam.
Theorie: Zorgacademie Erasmus MC, Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam.
 
Accreditatie
CZO-erkend diploma Radiotherapeutisch laborant. Deze opleiding heeft een NLQF-niveau 6 inschaling, en is qua niveau vergelijkbaar met een hbo-bacheloropleiding.

Kosten
De kosten komen voor rekening van het Antoni van Leeuwenhoek. 

Aanstelling
Tijdens de beroepsvoorbereidende periode ontvang je een vergoeding. Daarna ontvang je tijdens je studie een salaris dat ieder studiejaar oploopt. Het betreft een aanstelling van 36 uur, en de basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen.