Praktische informatie

Voor wie?
De opleiding is geschikt voor iedereen die werken en leren wil combineren. Het is hierbij belangrijk dat je je wilt verdiepen in medische techniek, maar omgang met mensen ook heel belangrijk vindt.

Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je in het bezit zijn van minimaal een havo- of vwo-diploma. In je profiel moet je de vakken natuurkunde en wiskunde B gevolgd hebben. Heb je een mbo-opleiding niveau 4 gedaan? Dan kun je in aanmerking komen voor de opleiding, mits je kennis van wiskunde B en natuurkunde gelijk staat aan havoniveau.

Daarnaast is het van belang dat je in de buurt moet (willen) wonen van het AVL. 

Vrijstelling
Als je aantoonbare ervaring hebt met de onderwerpen die in het programma aan bod komen, kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling. De opleidingsadviseur kan je hier meer over vertellen.

Duur
34 maanden  

Startdatum
Jaarlijks in september, de sollicitatieprocedure hiervoor vindt plaats in januari. 

Locatie
Praktijk: Antoni van Leeuwenhoek, Plesmanlaan 121, 1066 CX Amsterdam.
Theorie: VU Amstel Academie, Van der Boechorststraat 7, 1081 HV Amsterdam.

Accreditatie
CZO-erkend diploma Radiodiagnostisch laborant (hbo-bacheloropleiding)

Kosten
De kosten komen voor rekening van het Antoni van Leeuwenhoek. 

Aanstelling
Tijdens de beroepsvoorbereidende periode ontvang je een vergoeding. Daarna ontvang je gedurende je studie van 32 maanden een salaris dat ieder afgerond studiejaar oploopt. Het betreft een aanstelling van 36 uur in het geval van een inservice student voor de periode van de duur van deze opleiding. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen.