Verdiep je in innovatieve, medische techniek én draag bij aan de behandeling van oncologiepatiënten.

Inservice Opleiding RAD
123

Opleiding Radiotherapie

In het AVL leiden we aios radiotherapie op tot de beste radiotherapeut-oncologen van Europa. Tijdens de 5-jarige opleiding leer je alles over de behandeling van oncologiepatiënten door middel van bestraling, en verdiep je je in innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Up-to-date-behandelmethodes zijn in de oncologie namelijk onmisbaar.

Wat kun je verwachten?
In het AVL staat de patiënt centraal en hierop is de werkwijze in het ziekenhuis aangepast. Dit zie je vooral ook terug in de intensieve samenwerking tussen de diverse disciplines. Omdat radiotherapie mensenwerk is, leer je ook goed samenwerken en reflecteren op je eigen handelen. Je houdt je dagelijks bezig met het behandelen van patiënten en hebt veel overleg met collega-specialisten.

Vergroot je kennis  
- Het AVL is een toonaangevend expertisecentrum op het gebied van oncologie. Daarom zie je patiënten met uiteenlopende ziektebeelden, zoals borstkanker, huidkanker, longkanker of hoofd-halstumoren.

- In de opleiding staat tevens het vergroten van je kennis en ervaring centraal. Je leert onder andere over het gedrag van tumoren, de fysica van ioniserende straling en stralingsreacties.

- Radiotherapie is de ideale combinatie tussen medische zorg en technologie en daarmee geschikt voor alle aios die deel willen uitmaken van een innovatief werkveld.

Waarom het AVL?
Je kiest voor het Antoni van Leeuwenhoek als je meer wilt leren over oncologie. Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie:
Ben je benieuwd naar deze opleiding? Bekijk dan de inhoud of neem contact op met onze opleiders via het secretariaat. Telefoonnummer: 020-512 2135 of e-mailadres: algsecrRT@nki.nl

Samenwerken
In het AVL wordt kennis op vele manieren aangeboden, waardoor je als assistent een steile leercurve ervaart. Het multidisciplinaire karakter van de oncologische behandelingen resulteert in laagdrempelige en fijne samenwerking met collega’s in het hele ziekenhuis. Dit komt ten goede aan de patiënt, maar tevens aan je eigen werkplezier
Barbara Rijksen, aios radiotherapie