Volg je opleiding in het AVL en ontwikkel je tot dé fysisch expert binnen het oncologisch werkveld.

RT DOD
123

Opleiding Klinische Fysica Radiotherapie

Wil je als fysicus bijdragen aan de implementatie van nieuwste soft- en hardware in de bestralingsbehandeling van oncologiepatiënten? En ben je geïnteresseerd in de innovatie en wetenschappelijke evaluatie van moderne technieken? Volg dan je opleiding in het AVL. Hier word je opgeleid tot dé fysisch expert binnen het oncologisch werkveld.

Wat kun je verwachten?
De opleiding Klinische Fysica Radiotherapie vindt plaats in samenwerking met het AVL, het Amsterdam UMC en het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp. In dit opleidingscluster word je in 4 specialisaties van klinische fysica opgeleid: radiotherapie, radiologie en nucleaire geneeskunde, audiologie en algemene klinische fysica. Door deze gestructureerde samenwerking heb je gedurende de hele opleiding interactie met klinisch fysici en klifio’s van het hele cluster.

Veel praktijkervaring

- Tijdens de opleiding werk je samen met andere medisch specialisten, collega’s met technische en paramedische functies. Je doet hierdoor veel interdisciplinaire ervaring op.

- In het AVL dragen we dagelijks zorg voor de bestraling van ruim 300 oncologisch patiënten. Dit doen we met een team van 340 medewerkers. Goede communicatie is daarom een belangrijk kenmerk van onze werkomgeving.

- Het AVL is een toonaangevend expertisecentrum op het gebied van oncologie. We beschikken daarom over de modernste bestralingsapparatuur, maar besteden ook veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Ben je benieuwd naar deze opleiding? Bekijk dan de inhoud of neem contact op met onze opleiders via het secretariaat. Telefoonnummer: 020-512 2116 of e-mailadres: kfi@nki.nl