Opleiding klinische farmacologie met veel tijd voor wetenschappelijk onderzoek.

Algemeen Klinisch Laboratorium: onderzoeken
123

Opleiding klinische farmacologie voor niet-internisten

In het AVL bieden niet-internisten de mogelijkheid om opgeleid te worden op het gebied van Klinische Farmacologie. Hier word je in 12 maanden opgeleid tot klinisch farmacoloog, waarvan 6 maanden bestemd zijn voor geneesmiddelenonderzoek.

Veel tijd voor wetenschappelijk onderzoek
- Het AVL-NKI is een onderzoeksinstituut. Tijdens je stage besteed je daarom ook veel tijd aan het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. De verworven kennis van farmacokinetiek en farmacodynamiek wordt hierin toegepast.

- Tijdens je opleiding krijg je veel begeleiding om jezelf te ontwikkelen. Gedurende de hele opleiding krijg je een relevante, vaste mentor toegewezen die lid is van het opleidingsteam Klinische Farmacologie.

- Ook word je uitgenodigd om deel te nemen aan het lokaal onderwijs voor de differentiatie klinische farmacologie. Zo sla je een brug tussen theorie en praktijk.
- Je loopt een uitdagende stage Toxicologie in het OVLG en hebt aanvullend de mogelijkheid om diverse stages te lopen in het AMC, waaronder Geriatrie, Intensive Care en Apotheek. 

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met de opleider via het secretariaat van de afdeling Klinische Farmacologie: a.willemsma@nki.nl

De diverse facultatieve onderdelen binnen de opleiding maken het mogelijk om het opleidingsplan op individuele basis af te stemmen. Daarnaast biedt de balans tussen theorie en praktijk ruimte voor extra verdieping in interessante klinisch farmacologische vraagstukken
Alaa Embaby arts-onderzoeker klinische farmacologie en klinisch farmacoloog i.o.