Volg de opleiding tot Anesthesiemedewerker en speel een onmisbare rol tijdens operaties.

Vervolgopleiding IC
123

Opleiding anesthesiemedewerker

De anesthesiemedewerker is een onmisbare schakel in de anesthesiologische zorg voor een operatiepatiënt. Doordat je je opleiding tot anesthesiemedewerker in het AVL volgt, krijg je te maken met hoogcomplexe zorg – volledig gefocust op de oncologie. Je leert samenwerken in een multidisciplinair team en doet ervaring op met innovatieve behandelingen. Al met al lever je met jouw werk een belangrijke bijdrage aan het verloop van operaties. 

Wat kun je verwachten?
Tijdens de opleiding tot anesthesiemedewerker in het AVL leer je veel over de anatomie en vooral fysiologie van het menselijk lichaam. Jij wordt opgeleid om medeverantwoordelijk te zijn voor het hele anesthesiologische proces tijdens de operatieve behandeling van patiënten met kanker. Je doet ervaring op met het bedienen van het anesthesietoestel en andere medische apparatuur. Ook verdiep je je in farmacologie, pijnbestrijding en reanimatie. Samen met de anesthesioloog vorm je een hecht team dat de verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid van de operatiepatiënt en de kwaliteit van de anesthesiologische behandeling. Voor, tijdens én na de operatie.

In het kort
- Een opleiding waarbij je in gemiddeld 3 jaar tijd wordt opgeleid tot een anesthesiemedewerker met veel kennis van oncologische operatieve procedures.
- De ideale combinatie tussen werken en leren: direct na de start van de opleiding ga je al in de praktijk aan de slag. De opgedane theorie zie je daardoor meteen terug op de werkvloer.
- Geschikt voor studenten die zich willen verdiepen in de technische kant van de zorg, maar het ook belangrijk vinden om te werken met mensen.

Goed om te weten
Deze opleiding kan alleen gevolgd worden als er een formatieplaats beschikbaar is. Heb jij interesse? Kijk op werkenbijavl.nl voor vacatures. 

Waarom het AVL?
Je kiest voor het Antoni van Leeuwenhoek als je meer wilt leren over oncologie. Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Ben je benieuwd naar deze opleiding? Bekijk dan ook het programma of neem contact op met de AVL Academie voor meer informatie.