Word in 16 maanden opgeleid tot internist-klinisch farmacoloog.

Schildklierkanker
123

Differentiatiestage klinische farmacologie

In het AVL bieden we vijfde- en zesdejaars aios de mogelijkheid om een enkelvoudige differentiatiestage te lopen op de afdeling Klinische Farmacologie. Hier word je in 16 maanden opgeleid tot internist-klinisch farmacoloog. Tijdens deze stage

verricht je klinische en poliklinische werkzaamheden op het gebied van de Klinische Farmacologie. Dit doe je deels als behandelend arts van patiënten met problemen op het gebied van de farmacotherapie, deels als consulent Klinische Farmacologie. Daarnaast doe je uitgebreid klinisch-farmacologisch onderzoek.

Veel praktijkervaring
- Doordat je als aios een eigen spreekuur hebt waarin je veel nieuwe patiënten ziet, doe je veel ervaring op met behandelingen in studieverband. 

- Tijdens je stage besteed je veel tijd aan het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Je bent een belangrijke schakel in dit proces en leert de ins en outs van het onderzoek kennen vanuit een klinisch perspectief.

- Het AVL is het ziekenhuis bij uitstek om je te verdiepen in translationeel geneesmiddelonderzoek. Onze multidisciplinaire aanpak en de korte lijnen tussen disciplines is uniek in Nederland.
- Ook krijg je te maken met hoogcomplexe zorg – volledig gefocust op de oncologie. Je leert samenwerken in een multidisciplinaire setting en doet ervaring op met innovatieve behandeltrajecten.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met de opleider via het secretariaat van de afdeling Klinische Farmacologie: a.willemsma@nki.nl

De diverse facultatieve onderdelen binnen de opleiding maken het mogelijk om het opleidingsplan op individuele basis af te stemmen. Daarnaast biedt de balans tussen theorie en praktijk ruimte voor extra verdieping in interessante klinisch farmacologische vraagstukken
Alaa Embaby arts-onderzoeker klinische farmacologie en klinisch farmacoloog i.o.