Bekwaam jezelf in longchirurgie bij oncologische aandoeningen.

Longkanker
123

Differentiatie longchirurgie

Ben jij een differentiant longchirurgie en wil je je verdiepen in het werkveld van de longchirurgie? Dan heb je in het AVL de mogelijkheid een intensieve differentiatie van 6 maanden te volgen. In deze opleiding ligt de focus op de chirurgische behandeling van oncologische aandoeningen van de longen. Tijdens deze differentiatie vergroot je jouw kennis van de diagnostiek, behandeling en behandelresultaten van veelvoorkomende aandoeningen, maar doe je ook ervaring op met zeldzame ziektebeelden.

Veel praktijkervaring
- Na afloop van de opleiding heb je kennis van de diagnostiek, behandeling en behandelingsresultaten van de meest voorkomende thoraxoncologische aandoeningen, zoals longkanker, longmetastasen, thymoom, mesothelioon en sarcoom.
- Ons instituut staat bekend om de behandeling van het primair en recidief longcarcinoom, inclusief locally-advanced tumoren, tumoren na inductietherapie of in salvage setting, evenals de behandeling van mediastinale tumoren, aandoeningen van de pleura, het diafragma en longmetastasen. Tijdens je opleiding doe je in het AVL dan ook veel unieke praktijkervaring op.
- Tijdens de differentiatie bespreek je maandelijks je leerdoelen tijdens het opleidingsoverleg. Je wordt door onze opleidingsgroep ondersteund in het aanscherpen van individuele leerdoelen, zodat je als aios het maximale uit je differentiatie haalt. 

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met de opleider via het opleidingssecretariaat: p.hermkens@nki.nl.  

Permanente Bijscholing VS ZA
Het AVL is dé plek om te leren over de meest recente wetenschappelijke oncologische ontwikkelingen. Je brengt direct je opgedane kennis in praktijk.
Aios longchirurgie