Ontwikkel jezelf tot een medisch oncoloog op topniveau.

Klinische Lessen
123

Differentiatie interne geneeskunde: medische oncologie

In het AVL bieden we aios Interne Geneeskunde de mogelijkheid de enkelvoudige differentiatie te volgen op het gebied van medische oncologie. Tijdens deze differentiatie groei je binnen de interne geneeskunde uit tot een medisch oncoloog met brede kennis over diagnostiek, behandeling en begeleiding van oncologiepatiënten.   

Veel praktijkervaring
- Op de afdeling Medisch Oncologische Disciplines (MOD) zien we jaarlijks 9.500 nieuwe patiënten met oncologische aandoeningen. Hierdoor kom je in aanraking met een divers aanbod aan ziektebeelden, waardoor je je deskundigheid op het gebied van diagnostiek, behandelingen, indicaties en complicaties tot op hoog niveau ontwikkelt. 
- Als aios speel je een coördinerende rol in de zorg voor oncologiepatiënten, zowel klinisch als poliklinisch. Je ontwikkelt de kennis en kunde om behandeltrajecten op te zetten en uit te voeren. 
- Doordat je je opleiding in het AVL volgt, krijg je te maken met hoogcomplexe zorg,
zowel op het gebied van chirurgie als radiotherapeutische interventies. Je maakt kennis met lopende wetenschappelijke studies en vergaart zo een enorme hoeveelheid kennis over innovatieve oncologische geneeskunde.

Waarom het AVL?
Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met de opleider, Carolien Smorenburg: c.smorenburg@nki.nl  

 

 

 

 

In het AVL krijg je te maken met een groot en divers aanbod aan (academische) oncologie. Je hebt de mogelijkheid te leren van enthousiaste stafleden die tot de top van hun vakgebied behoren, en er is veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen inbreng
Martin Rijlaarsdam Aois Interne Geneeskunde